Historiaa

Keravan Ratsastuskoulu aloitti toimintansa Harriet ja Jukka-Pekka Leskisen toimesta ja omistamana vuonna 1975. Simo Leppäsen omistukseen ratsastuskoulu siirtyi 1995. Alusta alkaen ratsastuskoulun toiminnassa on ollut aktiivisesti mukana oma ratsastusseura (Keravan Ratsastusseura), joka järjestää vuosittain useita kilpailuja seura-kansainvälisellä tasolla koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa.

Lisätietoja ratsastuskoulun ja -seuran historiasta löydät täältä.

Ratsastuskoulu

Keravan Ratsastuskoulu on Suomen Ratsastajain Liiton hyväksymä ratsastuskoulu, joka sijaitsee idyllisellä ja rauhallisella paikalla Ahjossa, hyvin kulkuyhteyksien varrella. Tallissa asuu 42 hevosta, joista opetuskäytössä on noin puolet. Opetushevosemme ovat kaikentasoisia: nuoremmista hevosista osaaviin konkareihin. Kaikki hevoset ovat koulutustasoltaan helppoB-vaativa/re100-130cm -tasoisia.

Alueella on kaksi tallirakennusta: niin sanottu ratsastuskoulutalli ja ulkotalli. Hevosilla on käytössään kahdeksan tarhaa ja lisäksi kahdeksan hehtaarin laidunalue. Laidunalueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee kansainväliset mitat täyttävä maastoesterata, jota myös taitavimmat oppilaat pääsevät hyödyntämään. Käytössämme on myös kahvion ja katsomon sisältävä maneesi (22x76m) ja kaksi hyväpohjaista kenttää (50x80m ja 22x60m).

Maastorata on avoinna ulkopuolisille ratsukoille sopimuksen mukaan (ratamaksu 30€, valmennuksella 50€), ota yhteyttä Simoon ja tiedustele lisää!

Ratsastustunteja järjestetään maantaista perjantaihin klo 17-21 sekä lauantaisin klo 9-14. Ryhmiä on kaikentasoisille alkeista valmennusryhmiin. Hevos- ja ponitunnit pyörivät samanaikaisesti eri alueilla. Oppilaat pääsevät myös kilpailemaan hevosillamme.

Pääopettajanamme toimii Master-tutkinnon suorittanut Essi Horttanainen. Hevostunneilla ratsastetaan max. 5 oppilaan pienryhmissä, jotta opetus olisi mahdollisimman yksilöllistä. Ponituntien opettajina toimivat Sara Hakala ja Susanna Örn. Ryhmäkoko ponitunneilla on max. 8 oppilasta. Valmennusryhmää valmentaa kenttäratsastuksessa MM- ja EM-tasolla kilpaillut Simo Leppänen.

Ratsastuskoulutoiminnan lisäksi tarjoamme tallipaikkoja yksityishevosille (täysihoidolla), ratsutuspalveluja ja tuomme myytäviä hevosia muunmuassa Saksasta. Kysy lisää!

Ratsastuskoulun alue on yleisölle avoinna arkisin klo 15-21.00 ja viikonloppuisin klo 8.-19.00.

Tiiviissä yhteistyössä ratsastuskoulun kanssa toimii myös vuonna 1975 perustettu Keravan Ratsastusseura. Vuodesta 2004 alkaen seura on järjestänyt vuosittain kansallisen tai kansainvälisen tason kenttäratsastuskilpailuja (mm. PM 2010). Kesällä 2012 Keravalla ratkotaan jälleen Kenttäratsastuksen Suomen Mestaruus-kilpailut ja kansalliset estekilpailut lukuisten muiden pienempien kilpailujen ja tapahtumien ohella, tervetuloa seuraamaan!


ESITTELYSSÄ:

HENKILÖKUNTA

Simo Leppänen
Ratsastuskoulun omistaja, hevosten myynti

Essi Horttanainen
Pääopettaja, hevostunnit

Susanna Örn
Poniopettaja, to-la, Tallimestari

Sara Hakala
Poniopettaja, ma-ke